The Naming of Food and Drink in the Ladder of John Climacus
Polityka administracyjna ministrów spraw wewnętrznych Rzeczypospolitej Polskiej w dziedzinie aprowizacji i jej wpływ na aprowizację armii polskiej w latach 1918–1939
Ɉɛ'ɽɤɬɨɦ ɞɨɫɥɿɞɠɟɧɧɹ ɽ ɦɿɤɪɨɛɿɨɥɨɝɿɱɧɿ ɩɨɤɚɡɧɢɤɢ ɯɚɪɱɨɜɢɯ ɩɪɨɞɭɤɬɿɜ
Chiny a polskie podniebienie ‒ reprezentacje chińskich kulinariów w polskich tekstach podróżopisarskich
Założenia etyczne Kodeksu Etyki Żywnościowej
Phytogenic food of Euphausia superba Dana caught in the southern Drake Passage and the Bransfield Strait, February—March 1981 (BIOMASS-FIBEX)
Niedobór wody i żywności na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej a perspektywy współpracy regionalnej
Las w życiu codziennym Lasowiaków i Poleszuków: Wybrane zagadnienia
Exotic Cuisine in a Translatological Context
Key pollen host plants provide balanced diets for wild bee larvae : a lesson for planting flower strips and hedgerows
To Eat or Not to Eat. Politics, Religion, and Eating in 1 Kings 13
Polidimetylosiloksany jako substancja dodatkowa do żywności - błędne rekomendacje
Udział grup produktów i wody pitnej w spożyciu wybranych składników mineralnych przez osoby starsze
Oczekiwania konsumentów wobec informacji żywieniowej umieszczanej na opakowaniach produktów spożywczych
Emerging POPs. A special Session at the Dioxin 2008 Symposium in Birmingham
Dietary recommendations during the Covid-19 pandemic. Statement of the Committee of Human Nutrition Science of the Polish Academy of Sciences.
Nienasycone kwasy tłuszczowe z rodzaju omega-3. Cz. I. Struktura, źródła, oznaczanie, przemiany w organizmie
Zasady oceny higienicznej i metody badania gumy silikonowej stosowanej do kontaktu z żywnością. Cz. I. Oznaczanie substancji rozpuszczalnych w wodnych płynach modelowych
Organizmy modyfikowane genetycznie (GMO) - aspekty toksykologiczne
Zastosowanie włókien celulozowych pochodzących z recyklingu do produkcji papieru i testury przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Przegląd Dyrektyw Unii Europejskiej dotyczących materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością w świetle polskiego ustawodawstwa
Metody oceny pobrania z żywnością substancji dodatkowych stosowane w krajach Unii Europejskiej
Walidacja metod i niepewność wyników w badaniach pozostałości pestycydów w żywności