Niedobór wody i żywności na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej a perspektywy współpracy regionalnej
Walidacja metod i niepewność wyników w badaniach pozostałości pestycydów w żywności
Zawartość i biokoncentracja rtęci u muchomora czerwonawego (Amanita rubescens) z Polski Północnej
Uwarunkowania zachowań konsumentów na rynku nowych produktów żywnościowych z wykorzystaniem modelu Rogersa
Dietary recommendations during the Covid-19 pandemic. Statement of the Committee of Human Nutrition Science of the Polish Academy of Sciences.
Wykorzystanie promieniowania jonizującego do utrwalania żywności
O dwóch takich, co byli w restauracji : James Joyce i Daniił Charms o głodzie
Oznaczanie migracji globalnej z opakowań żywności do płynów modelowych metodami zalecanymi w Unii Europejskiej
Występowanie arsenu w środowisku i w żywności
Zastosowanie metody QuEChERS w połączeniu z chromatografią gazową z detektorem wychwytu elektronów (GC-ECD) w analizie pozostałości pestycydów w żywności
Rtęć w trzech gatunkach grzyba maślak z niektórych miejsc w Polsce
Biomarkers of carcinogen exposure and early effects.
Szacowanie ryzyka dla łącznego narażenia na pozostałość pestycydów w żywności
Ɉɛ'ɽɤɬɨɦ ɞɨɫɥɿɞɠɟɧɧɹ ɽ ɦɿɤɪɨɛɿɨɥɨɝɿɱɧɿ ɩɨɤɚɡɧɢɤɢ ɯɚɪɱɨɜɢɯ ɩɪɨɞɭɤɬɿɜ
KULINARNYCH PARADYGMATÓW BARBARZYŃCÓW*
Polidimetylosiloksany jako substancja dodatkowa do żywności - błędne rekomendacje
Las w życiu codziennym Lasowiaków i Poleszuków: Wybrane zagadnienia
O niestabilności cen żywności na współczesnym rynku globalnym. Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2013, Nr 315, T. 2, s. 150-161
Zawartość rtęci w owocnikach pieprznika jadalnego (Cantharellus cibarius) z czterech geograficznie odległych od siebie miejsc w Polsce
Benzen w żywności i środowisku człowieka
Związki halogenoorganiczne - stare i nowe zagrożenia dla ludzi
Medycyna Weterynaryjna - SummaryMedycyna Wet. 67 (10), 683-684, 2011
Dietary habits and myocardial infarction in occupationally active men.
Food of Plant Origin in the Life of Early Medieval Bulgarians (End of 7th – Beginning of 11th Century)