• Nie Znaleziono Wyników

Patikrinti, ar grindys šalia įrengio nėra slidžios. Tai neleis paslysti ir sukelti rimtų sužalojimų

Ruošdami patiekalus, visada turėtumėte juos stebėti ir neleisti pridegti. Maistas, paliktas be priežiūros, gali sudegti, o tai gali sukelti gaisrą ir pavojingus nudegimus.

Ruošdami patiekalus plokštės paviršių galima liesti tik pagamintais iš medienos ar plastiko įrankiais. Įrankiai turi atlaikyti šildymo plokštės sukurtą temperatūrą. Draudžiama rankomis išimti ir dėti patiekalus.

Jei patiekalo ruošimo metu arba patiekalą paruošus ant šildymo plokštės lieka maisto lieka-nos, prieš ruošdami kitą patiekalą juos reikia nuvalyti. Maisto liekanos gali sudegti, sukeliant dūmus, nemalonų kvapą ir taip pat įtakoti ruošiamo maisto skonį. Jos taip pat gali sukelti gaisrą. Pašalinimui naudokite iš medienos arba plastiko pagamintus įrankius, kurie išlaiko šildymo plokštės sukurtą temperatūrą. Nenaudokite aštrių ar metalinių įrankių. Tokie įrankiai gali sugadinti šildymo plokštės paviršių.

Jei ruošiant maistą reikia naudoti riebalus, jie turi būti paskirstomi ant šildymo plokštės

pa-viršiaus minkštu šepečiu. Įrenginys nėra naudojamas patiekalams kepamiems dideliame

kiekyje riebalų.

O R I G I N A L I I N S T R U K C I J A

29

LT ĮRENGINIO VALDYMAS

Įrenginio įdiegimas, įjungimas ir valdymas

Įrenginys turi būti išpakuotas, visiškai pašalinus visus pakavimo elementus. Rekomenduojama laikyti pakuotę, ji gali būti naudinga tolesniam įrenginio transportavimui ir saugojimui.

Įrenginį paruošti pagal „Įrenginio priežiūros“ instrukcijas.

Kepsninė gali būti dedama ant pagrindo pristatyto kartu su kepsnine arba naudojama kaip stalo kepsninė, kur dubuo statomas ant stalo ar kito pagrindo.

Su kepsnine pristatyto pagrindo montavimas turi būti pradedamas nuo kojų montavimo prie vidurinės kolonos. Kiekvienos kojos kabliai turi būti įkišti į kreiptuvus (II). Naudojant jungtį pritvirtinti tvirtinimą iš apačios. Jungtį pritvirtinti su varžtais prie kiekvienos kojos (III). Sumontuotas kojas pastatyti ant plokščio, kieto ir lygaus paviršiaus ir patikrinti, ar visos kojos liečiasi su žeme (IV).

Priešingu atveju pakartoti montavimą.

Įstumti trumpesnę kolonos dalį į tvirtinimo angą (V). Įsukti srieginį strypą (VI) į skylę kolonos viduryje ir po to ant kolonos padėti dekoratyvinį žiedą (VII). Naudojant srieginį strypą, sujungti abi kolonos dalis (VIII).

Į angą viršutinėje kolonos sienelėje įsukti varžtą (IX), ant kurio atsirems lentyna. Galima pasirinkti vieną iš dviejų lentynos monta-vimo aukščių. Užstumti lentyną ant kolonos taip, kad išpjova lentynos angos krašte būtų ant varžto galvutės (X).

Ant kolonos užstumti dubenį (XI).

Per angą galinėje kepsninės sienelėje įstumti nulašėjimo dėklą, o per angą dėklo krašte perdėti dubens įvorę (XII).

Dubenyje pritvirtinti kepsninės šildymo plokštę. Montavimas pradedamas nuo plokštės elektros lizdo įstūmimo į angą, esančią dubens krašte (XIII). Tada pritvirtinti plokštę dubenyje taip, kad dubens kraštas būtų lygiagretus plokštės kraštui per visame perimetre (XIV).

Dangčio angoje su žiedo pagalba pritvirtinti termometrą (XV). Priveržti žiedą be įrankių. Per stiprus prisukimas gali pažeisti termometrą.

Įdėti dangčio skardeles į lizdus dubenyje taip, kad būtų suformuoti vyriai (XVI). Patikrinti, ar dangtį galima atidaryti ir uždaryti.

Atidarytas dangtis turi likti šioje padėtyje (XVII).

Patikrinti, ar termostato rankenėlė yra „MIN“ padėtyje, tada prijungti termostato kištuką prie šildymo plokštės lizdo (XVIII). Kištuko įvorė turi patekti į lizdo angą. Kištukas turi būti prijungtas taip, kad termostato rankenėlė būtų nukreipta į viršų. Lentynoje yra išpjova galiniame krašte, į kurį turi būti įdėtas maitinimo kabelis (XIX). Tai sumažins kabelio sąlyčio su karštu šildymo plokštės paviršiumi rizika.

Kištuką su termostatu galima atjungti paspaudus ant jo pritvirtintą svirtį (XX). Tai leidžia atjungti kištuką su viena ranka, taip suma-žinant riziką, kad rankos susilies su karšta šildymo plokšte.

Šildymo plokštės temperatūrą galima nustatyti naudojant termostato rankenėlę, kuo didesnis nustatymo skaičius, tuo šildymo plokš-tės temperatūra. Šildant plokštė užsidega esantis netoli termostato rankenėlės indikatorius. Termostatas automatiškai reguliuoja šildymo plokštės temperatūrą, kiekvieną kartą įjungus šildymo plokštės šildymą, įsižiebia indikatoriaus lemputė. Šildytuvo įjungimo dažnį sąlygoja nustatyta temperatūra bei aplinkos temperatūra. Kuo aukštesnė nustatyta temperatūra ir kuo žemesnė aplinkos tem-peratūra, tuo dažniau įjungiamas šildytuvas. Kepsninė su atviru arba išardytu dangčiu dažniau įjungs plokštės šildymą.

Šildymo plokštės paviršius yra suskirstytas į briaunotą dalį, kuri gali būti naudojama kepimui ant grotelių ir sklandžią dalį, tradici-niams patiekalams apkepti.

Naudojant kepsninę reikia kontroliuoti nulašėjimo dėklo būklę, kad jis nepersipildytų. Dėklas gali būti ištrauktas ir įdėtas be porei-kio išardyti šildymo plokštę. Padėklas turi būti imamas su nuo aukštos temperatūros suaugančiomis pirštinėmis.

ĮSPĖJIMAS! Šildymo plokštė ir dangtis gali būti labai karšti. Naudojant kepsnine reikia būti ypatingai atsargiems. Turi būti naudo-jamos pirštinės, apsaugančios nuo aukštos temperatūros.

Lentyna nėra atspari aukštai temperatūrai. Reikia atvėsinti daiktus prieš padedant juos ant lentynos.

Pabaigus naudoti kepsninę, reikia nustatyti termostato rankenėlę į padėtį „MIN“. Išjungti produkto maitinimo laido kištuką iš elek-tros lizdą, o po to iš šildymo plokštės lizdo. Atidaryti dangtį ir leisti visiems kepsninės elementams savaime atvėsti. Jokiu būdu neskatinti grotelių aušinimo, pvz., pilant vandeniu.

Įrenginio priežiūra

DĖMESIO! Visos šiame skyriuje aprašyti priežiūros veiksmai turi būti atliekami kai įrenginys yra atjungtas nuo elektros. Norint tai padaryti, atjunkti maitinimo laidą nuo maitinimo tinklo lizdo.

Įrenginys naudojamas paruošti maistą, esantį tiesiai ant šildymo plokštės, todėl reikia pasirūpinti, kad būtų užtikrinta tinkama higiena, kad maisto paruošimas būtų saugus.

Šildymo plokštė gali būti apsaugota konservantais transportavimo bei sandėliavimo metu. Prieš pirmą naudojimą, po išvalymo kaitinimo plokštę reikia įkaitinti iki maksimalios temperatūros ir leisti visiems konservantų likučiams išgaruoti. Garinantis kon-servantas gali sukelti dūmų, tai yra normalus reiškinys. Dėl to garavimas turi būti atliekamas tose vietose, kur yra veiksminga ventiliacija. Neįkvėpkite konservanto garų.

30

O R I G I N A L I I N S T R U K C I J A LT

Baigus garavimą, dūmai sustos, reikia atjunkti įrenginį nuo maitinimo šaltinio, palaukti, kol šildymo plokštė visiškai atvės, ir vėl išvalyti plokštę valymo priemone. Tik tada galite naudoti šildymo plokštę maisto ruošimui.

Šildymo plokštė ir kitos prietaiso dalys turi būti nuvalomos audiniu sudrėkintu švelniu indų ploviklio vandens tirpalu. Tirpalo likučius nuvalykite vandeniu sudrėkintu audiniu. Po valymo išvalykite įrenginį sausai. Po kiekvieno naudojimo išvalykite plokštę, laukdami prieš tai, kol ji visiškai atvės. Nuvalykite visus ant plokštės pasilikusius maisto likučius, kad jie nepridegtų kitą kartą naudojant, ir neleistų įrenginiui prarasti veikimo.

Nenaudoti tirpiklių, kaustinių medžiagų, benzininio alkoholio ar abrazyvinių valiklių.

Ventiliacijos angas valyti dulkių siurbliu.

Dėmesio! Niekada nemerkti įrenginio vandenyje ar kitame skystyje.

Nulašėjimo dėklai turi būti išimami iš prietaiso ir valomi indų plovikliu po tekančiu vandeniu arba mechaninėje indaplovėje.

Įrenginio saugojimas

Jei įrenginys nebus naudojamas ilgesnį laiką, atjunkite jį nuo maitinimo šaltinio.

Saugojimo metu laikyti įrenginį patalpose, saugoti nuo dulkių, purvo ir drėgmės. Rekomenduojama produktą laikyti originalioje pakuotėje.

Produktą laikyti darbinėje padėtyje. Nedėti produktų sluoksniais. Laikymo metu nedėti nieko ant produkto.

TECHNINIAI DUOMENYS

Parametras Matavimo vienetas Vertė

Katalogo numeris 67420

Nominali įtampa [V~] 220 - 240

Nominalus dažnis [Hz] 50 / 60

Nominali galia [W] 2000 - 2400

Izoliacijos klasė I

Šildymo plokštės dydis [mm] 470 x 340

Masė neto [kg] 2,0

O R I Ģ I N Ā L Ā I N S T R U K C I J A

31

LV IERĪCES APRAKSTS

Elektriskais grils ir ierīce, kas paredzēta ēdienu, kuri prasa termisku apstrādi, uzkarsēšanai, apcepšanai un pagatavošanai. Plūs-toša temperatūras regulēšana plašā diapazonā ļauj pielāgot ierīces darbības parametrus savām vajadzībām. Ierīce nav paredzēta izmantošanai komerciāliem mērķiem. Pareiza, uzticama un droša ierīces darbība ir atkarīga no tās pareizas ekspluatācijas, tāpēc:

pirms sāciet lietot ierīci, izlasiet visu instrukciju un saglabājiet to.

Piegādātājs neatbild par kaitējumiem un traumām, kas radušās ierīces lietošanas, kas neatbilst tā paredzētajam pielietojumam, vai drošības noteikumu un šīs instrukcijas norādījumu neievērošanas rezultātā. Ierīces lietošana, kas neatbilst tās paredzētajam pielietojumam, noved pie lietotāja garantijas tiesību zaudēšanas.

APRĪKOJUMS

Ierīce tiek piegādāta pilnīgi samontētā stāvoklī. Pirms ierīces lietošanas sākšanas noņemiet visus iepakojuma elementus un elementus, kas aizsargā to transportēšanas laikā. Jāveic arī darbības, kas aprakstītas tālākā instrukcijas daļā.