• Nie Znaleziono Wyników

PRAVIDLÁ EFEKTÍVNEJ KOMUNIKÁCIE S OKOLÍM

PORTFÓLIO

Portfólio je neustále aktualizovaný (rozširovaný) súbor informačných a propagačných materiálov, spojených s činnosťou inštitúcie. Súčasťou takéhoto súboru by mali byť tri hlavné oblasti. Prvú skupinu tvoria (všet-ky alebo vhodne vybrané): brožúr(všet-ky, letá(všet-ky, plagáty, vizit(všet-ky a materiály vrátane fotografií, videí alebo nahrávok spojených s fungovaním inštitúcie a realizovanými aktivitami. Druhá skupina zahŕňa vzťahy s médiami: kópie materiálov a správ týkajúcich sa inštitúcie, zamestnancov, klientov. Treba pripomenúť, že aj mimoprofesné úspechy zamestnancov môžu tvoriť za-ujímavú informáciu. Posledný súbor zahŕňa aktuálne interné materiály, ale závažné v kontexte mediálneho fungovania inštitúcie: štatút, poslanie, ciele, každoročné správy o činnosti, iné informácie, ktoré sa vzhľadom na kontakty s novinármi môžu ukázať ako významné.

Zatiaľ nie sú zjednotené pravidlá vzťahujúce sa k forme a metodike ka-talogizovania materiálov, portfólio by predovšetkým malo byť užitočné, keďže predstavuje vizuálnu dokumentáciu – „kroniku” činnosti. Bude nápomocné v čase evaluácie práce, keďže vďaka nahromadeným ma-teriálom jednoduchšie a obratnejšie pripravíme brožúru, katalóg, alebo bulletin; portfólio zjednoduší prípravu materiálov pre média. Čo je tiež dôležité, dokumentácia tohto typu ponúkne meritórne argumenty v čase prípadnej diskusie s oponentmi, najmä v oblasti sociálnej pomoci často sa vyskytujúcich krízových situáciách. Analýza propagačného súboru materiálov zároveň umožňuje verifikáciu systému vizuálnej komunikácie organizácie – porovnanie kohéznosti jednotlivých materiálov z pohľadu farebnosti, layoutu, správneho používania loga, využívaných druhov fontu a pod.

INTERNETOVÉ NÁSTROJE

Výskumy dokazujú, že internet je v súčasnosti verejne najvyužívanej-ším zdrojom informácií, čo platí najmä pre mladých ľudí, preto význam vhodnej koncepcie internetovej stránky nemožno podceňovať. Obyvateľ

vyhľadávajúci informácie, žiak pripravujúci prezentáciu na tému sociál-nych problémov, novinár zhromažďujúci údaje, senior zaujímajúci sa o miestny život – všetci začínajú stretnutie s pomáhajúcimi inštitúciami práve od „googlovania” a návštevy jej internetovej stránky.

Hlavná idea internetovej stránky je poskytovať základné informácie o inštitúcii, ňou poskytovaných službách, rozsahu podpory, formálno-právnych kritériách, organizovaných súťažiach a verejných obstará-vaniach, rovnako by mala obsahovať presné kontaktné údaje. Všetky uvedené údaje patria medzi základné požiadavky kladené na primerane koncipované webové stránky. Keďže internet je mimoriadne efektívny, internetová stránka inštitúcie by mala byť využívaná najmä ako nástroj propagovania a posilňovania aktivít, pričom ide o zároveň jedno z najlac-nejších nástrojov informovania a budovania obrazu (image). Spravovanie a editácia internetovej stánky je v dnešných časoch ultimatívnou požia-davkou. V rámci propagácie nejde len o informačný rozmer internetovej stránky, ale rovnako ide i o jej adekvátnu kvalitu: komunikatívnosť, este-tiku a modernosť (layout), multimediálnosť ako i širšie aktivity v rôznych oblastiach internetových komunít.

Internetový portál by mal byť kohézny – adekvátny k vizuálnej identite, jej farbám, mal by byť zároveň čitateľný, intuitívny a aktuálny (pravidelne aktualizovaný). Veľmi dôležité je obohatenie internetovej stránky o multi-mediálne materiály: fotografie, krátke filmy, materiály na stiahnutie, linky (okná) na iné portály, vrátanie sociálnych sietí. Image je najsugestívnejšou metódou pôsobenia na recipienta, a v ekonomike informácií je dôležitým a objemným zdrojom posolstiev, medzi ostatnými zdrojmi informácií sú aktivity spojené s image inštitúcie najefektívnejšie pri plnení komunikač-ných a reprezentačkomunikač-ných cieľov.

V nasledujúcich riadkoch uvedenie niekoľko prvkov, ktoré majú potenciál zvyšovať na internete atraktivitu inštitúcie poskytujúcej pomoc:

• Estetická, komunikatívna a textom nepredimenzovaná interne-tová stránka.

• Funkčné a intuitívne menu, ktoré uľahčuje navigáciu.

• Vecné (meritórne) informácie: časť týkajúca sa typickej činnosti strediska: dávky a formy pomoci, programy, kritéria, aktivity, všetky kontaktné údaje spolu s mapou a pod.

• Servis aktualít: vo forme „noviniek”, článkov, zaujímavostí, reportáží a rozhovorov ilustrovaných fotografiami.

• Fotografie v priemernej kvalite a v adekvátnom množstve. Stačí niekoľko (nie viac ako 10) fotografií z každej udalosti. Základnou témou fotografií by mali byť ľudia v akcii, pri vykonávaní aktivít alebo iných činností, v užšom zábere, nie v širšom. Výrazné a usmiate tváre sú vždy najlepším ambasádorom aktivít inštitúcie (viac v kapitole Kontakty s médiami).

• Záložka s informáciami a materiálmi pre média na internetovej stránke inštitúcie, obsahujúca kontaktné údaje hovorcu, pár alebo niekoľko fotografií vysokej kvality, logo inštitúcie s možnosťou stiahnutia, pravidelne aktualizované informácie.

• Profesionálna internetová a e-mailová adresa: napr. ssp.mesto.sk alebo mesto.csp.pl miesto napr. csp.nazovobce.projekt.biz.sk.

• Multimédiá, propagačné filmy, reportáže, krátke niekoľkose-kundové filmy, filmové eseje; často sa tvoria príležitostne, postupne sa stávajú obsahom archívu.

• Prítomnosť na internetových servisoch, vrátanie sociálnych sietí (napr. Facebook, Twitter, ...).

• Prítomnosť na platforme YouTube.

• Prítomnosť na webových portáloch venovaných sociálnej pomoci a integrácii, ako aj iných súvisiacich weboch.

Nižšie uvádzame príklady zaujímavých a dobre koncipovaných interne-tových stránok podporných inštitúcii. Prvý príklad púta pozornosť funk-cionalitou a prehľadnosťou menu. Stránka obsahuje len najdôležitejšie informácie, zdôraznená je vizuálna časť stránky.

Príklad 10: Internetová stránka programu Seniori v akcii